colombia-honeymoon-adventure-02
Op de Bok

Waardeer je lichaam alsof het
toebehoort aan iemand die je lief hebt.


Op de Bok

Vliegen is een passie die niet snel zal verdwijnen, reizen zit ons als vliegend personeel in ons bloed.
Daarbij eten over de hele wereld vers tropisch fruit, dit omdat echt fruit uit de tropen onder de zon gerijpt is, dat is anders dan het fruit dat in Nederland verkrijgbaar is.
Nu is er de mogelijkheid om zelf betrokken te raken en aan de fundering te staan van een vernieuwde vorm van tropische landbouw, daarbij hoort een bezoek aan je eigen plantage nu ook tot de mogelijkheden.


img_4310
Als vliegers weten we maar al te goed dat ons pensioen onder druk staat.

Als eerste door de veranderingen in de wetgeving waardoor we geconfronteerd zijn met de pensioen vrijval die we zelf ergens moeten gaan beleggen om zekerheid voor later te garanderen.

Wij bevinden we ons in een beroepsgroep die door veranderde wetgeving meer zelf voor zijn pensioen zal moeten zorgen, en dat zal wellicht nog verder veranderen in de toekomst.

De pensioen vrijval en eventuele compensatie betalingen zijn bij uitstek gelden welke voor investeringen in een pensioen gebruikt kunnen worden om met investeringen in Organische landbouw de zekerheid in het pensioen gestalte te geven.
Het systeem, hoe werkt het,

De moderne manier van beheer van, en werken op de plantages heeft veel weg van het werken in de cockpit, procedures zijn ontstaan, checklisten afgewerkt en mitigating measures worden toegepast.
Zonder zelf betrokken te zijn stuurt de automatisering systemen aan tot het gewenste resultaat. Boer zijn in een doos, farming in à box.

De betrokken partijen gaan met elkaar een partnerschap aan, de grondeigenaar, de arbeiders en de plantage beheerder. De grondeigenaar is de investeerder.
Door de investering wordt de grond persoonlijk eigendom en alle voorzieningen die nodig zijn aangelegd, inclusief irrigatie, wegen en aanplanting van het gewas. De plantage arbeiders verzorgen deze infrastructuur, onderhoud en oogst van het gewas.

De plantage beheerder verzorgt naast zijn eigen overgrote deel van de van de oogst ook de oogst, verpakking en verzending van de oogst van de landeigenaar.
Uit de verkoop van een deel van zijn plantage, gekocht door de investeerder, creëert de plantage beheerder financiële middelen ter ondersteuning van de gehele plantage, zoals koelhuizen, verpakking faciliteiten, en andere benodigde industrieën. Maar ook scholen, sportvelden en andere maatschappelijk verantwoord zaken zoals vaste contracten voor arbeiders worden gefinancierd uit verkoop opbrengsten.

Een win-win situatie dus.

Teelt van onder andere mango’s, avocado’s, tropical lime en Aloe Vera vanuit een coöperatief perspectief, maar dan bent u tevens volledig eigenaar van de grond. Uit de opbrengst worden eerst de arbeiders en de belastingen betaald, daarna wordt de opbrengst 30/70 verdeeld.
De plantage zal tussen de 60 tot 80 jaar opleveren.

Deze investering mogelijkheden zijn nu beschikbaar alle vliegers omdat de betrokkenen in Panama en Colombia veel toegevoegde waarde zien in betrokken particuliere investeerders die gemakkelijk een bezoek kunnen brengen, zeker niet noodzakelijk maar wel betrokken zijn.

Na mijn bezoek aan de plantages in Colombia en Panama ben ik volledig overtuigd, door de ontmoeting met de betrokkenen en het beleven van verschillende plantages zie ik een mooie toekomst De mogelijkheden zijn groot.

dsc03029
Zoals voor velen van ons ook al merkbaar staan we aan de vooravond van een voedsel revolutie.

De trend van na de tweede wereld oorlog om maar te produceren ten behoeve van financieel gewin door de voedingsindustrie met al gevolgen als obesitas en suikerziekte van dien wordt doorbroken door de consument.

Gezonde voeding en consuminderen zijn begrippen die een steeds belangrijkere rol krijgen in deze voedsel revolutie.
Dat waar we onze kinderen en onszelf mee voedden wordt steeds belangrijker en daarom zal de vraag en prijs toenemen.